Uluslararası Efficiency Challenge Elektrikli Araç Yarışları

2005 yılından bu yana düzenlenmekte olan Efficiency Challenge Elektrikli Araç Yarışları, önlisans, lisans ve lisansüstü öğrencileri arasında alternatif ve temiz enerji kaynakları konusunda farkındalık oluşturmak, öğrencilere teknik, mesleki ve takım çalışması deneyimi kazandırmak ve elektrikli araçların ülkemizde gelişimi için insan kaynağı yetiştirmeyi amaçlar.

Yarış, otomotiv sektöründe alternatif ve temiz enerji kaynaklarının kullanımını yaygınlaştırmayı, araç teknolojilerinde alternatif enerjilerin kullanımına ilişkin kamuoyunun dikkatini çekmeyi ve bu konuda farkındalık yaratmayı hedefliyor.

Yarışma iki kategoriden oluşuyor: Elektromobil (akülü elektrikli araç) ve Hidromobil (hidrojenle çalışan elektrikli araç). 2022 yılından bu yana Hidromobil yarışları Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Türkiye Enerji, Nükleer ve Maden Araştırma Kurumu (TENMAK) Başkanlığı'nın desteğiyle düzenlenmektedir.